Hva er et portrett?

Et portrettbilde kan være tatt på mange forskjellige måter i forskjellige omgivelser. Bildene kan være alt ifra et klassisk og mer alvorlig skolebilde/passfoto til et mer avslappet bilde der en viser personligheten til den du tar bildet av.

Ofte når man tar et portrettbilde, skal vi fortelle en liten historie om personen i bildet. For å kunne ta et bra portrettbilde er det viktig at personen som en tar bildet av er avslappet, og ikke alt for oppstilt. Dersom vi tar bilde av en baker, kan vi gjerne la personen jobbe imens vi stiller oss litt til siden og tar bilder. Da vil alt virke mer naturlig, enn å ha en baker som er oppstilt og ukomfortabel. Vi vil da oppnå en mer personlig synsvinkel på personen.

 

Mitt forslag til portrettbilder:

imgp9405-redigertimgp9415-redigert

imgp9449-redigert

 

Viktige begrep innenfor portrettbilder:

En face betyr rett forfra. Personen ser rett i kameraet.

Profil betyr sett fra siden. Personen blir tatt bilder av fra siden, på den måten får vi med oss de typiske trekkene i ansiktet til personen (nasen, munnen, haken, pannen o.l.)

3/4 profil betyr delvis fra siden. Personen er stilt slik at vi kan se begge øynene, samtidig slik at vi i tillegg kan se de typiske trekkene i ansiktet (nasen, haken, kinnbein o.l.)

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s